Избиват се с преса защото е по лесно този тампон се сменя единствено този който е в средата не съм го сменял защото само той не става с тези които се продават, а скърцането може също да е от горните носачи поне при мен беше така
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подробности около разни ремонти на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеРазмърдай гумената гофра (маншон), през който минават жиците преди да разглобяваш каквото и да било. Ако ти трябва мотор с механизъм, имам един под ръка в гаража от 159 комби.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
-
На мен ми обясни, че не можел да се вреди в Италия все още до тях. Имало голямо търсене на бракувани/блъскани 159 ки от Чехия и Полша .Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
-
Колеги, трабва да сменям странично оглердало. Оригиналното огледало е с ел. прибиране. Смятате ли, че ако взема такова без ел, прибиране, ще мога да монтирам механизма за прибиране от оригиналното огледало на новото ??Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 20v Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa tuner Покажи съобщениеИзбиват се с преса защото е по лесно този тампон се сменя единствено този който е в средата не съм го сменял защото само той не става с тези които се продават, а скърцането може също да е от горните носачи поне при мен беше такаAlfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS
Comment
-
Появи се следният дребен, но дразнещ проблем - при включен климатроник и/или парно, в даден момент спира за минута или две да работи вентилатора на парното. От самосебеси се включва отново, след което пак прекъсва и в даден момент започва да си работи нормално. Няма значение от степента на която е настроен да работи вентилатора. Дали е реостат или лоша връзка на някоя букса на вентилатора....?Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
Comment
-
Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщениеПояви се следният дребен, но дразнещ проблем - при включен климатроник и/или парно, в даден момент спира за минута или две да работи вентилатора на парното. От самосебеси се включва отново, след което пак прекъсва и в даден момент започва да си работи нормално. Няма значение от степента на която е настроен да работи вентилатора. Дали е реостат или лоша връзка на някоя букса на вентилатора....?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Допреди малко и аз се гъзурих там. Оказа се че някой майстор е правил някакви нови кабели и обувки, явно буксата е прегоряла, ама нещо си оставил ръцете. При мен днес в дъжда стъклото се изпоти и явно датчика пусна вентилатора на макс, дотук ОК, ама като спрях и изгасих колата, вентилатора продължи да си духа на макс. Помислих че нещо се шашна, откачих клемата на акумулатора, след малко закачам, същата работа. Взех да ровя отдолу и хоп изненада. Таралежа тъй са опекал от нагряване, краката на дебелата букса аха да излязат. Та си поиграх с поялника, директно му запоих кабели и с кабелни обувки ги подвързах към инсталацията, така или иначе букса няма от предния майстор. Добре че таеалежа е кораво копеле и не се предаде. Та така...Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщениеА коя е тази "рошава платка"? От къде имам достъп до нея? И кой е таралежа?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщениеА коя е тази "рошава платка"? От къде имам достъп до нея? И кой е таралежа?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Колеги, някой случайно да е свалял декоративната решетка на предните говорители? Правилно ли разбирам, че се сваля цялата кора? И ако е така, лесно ли се сваля, че ме е страх да не счупя нещо? Целта ми е да сваля говорителя, защото май все да трещи.Alfa Romeo 156 2.4 JTD SW 02, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW 07 Q-Tronic
Comment
Comment